PRES DIG SELV Lav et nytårsfortsæt om at løbe flere kilometer

3 gode tips til at løbe langdistance

Vil du starte det nye år med at forbrænde masser af fedt, spare på dine glykogendepoter og få gang i dit aerobe system? Så læs med her.

21. december 2015 af Kommerciel redaktion

Nytårsfortsættene bliver udtænkt i disse dage, og hvorfor ikke love dig selv, at du løber lidt længere, end du plejer, i år? Her er 3 gode tips til, hvordan du kommer godt i gang med den type langdistance, der giver mening for dig:

BARE LIGE LIDT LÆNGERE

Du behøver ikke at løbe et helt marathon for at få alle fordelene ved at løbe langdistance. Du skal bare løbe lidt længere, end du plejer! Om du vælger 5, 10, 20 eller 40 kilometer er helt op til dig – bare du vælger et mål, hvor du presser dig selv lidt længere end normalt, så du tager udgangspunkt i den form, du allerede er i.

LØB I SNAKKETEMPO

Som hovedregel bør din intensitet ligge på ca. 60-75 procent af din maxpuls – det vil sige, at du faktisk skal kunne snakke med din løbemakker imens. Når du løber længere distancer med den intensitet, arbejder du nemlig med energi fra dit aerobe energisystem, altså det der bruger ilt. Hvis du forbedrer din aerobe kapacitet, bliver du mere udholdende og din krop vil blive bedre til at udnytte fedtdepoterne. Samtidig sparer du på dine glykogendepoter, så hvis du keder dig lidt på din langdistancetur, kan du fyre dem af på din slutspurt!

FIND DE RIGTIGE LØBESKO

Det stiller rigtig høje krav til dine løbesko, når du skal løbe langdistance. De skal som tommelfingerregel leve op til fire egenskaber: Være letvægtsoptimerede, have en optimal stabilitet, en dynamisk pasform og selvfølgelig en god dæmpning. ASICS MetaRun er et rigtigt godt bud på en langdistancesko. Det fede ved den i øvrigt smukt designede løbesko er nemlig, at den er designet til at give langdistanceløbere (uanset niveau) det, der skal til for at præstere optimalt fra start til slut.

FINDES I UDVALGTE BUTIKKER

Langdistanceløbeskoen inkorporerer den letteste mellemsål, giver stabilitet, når der er behov for det, har en handskeagtig pasform og dæmpning, der absorberer ethvert stød og giver en suveræn løbeoplevelse fra første til sidste skridt. Med andre ord har forskerne simpelthen konstrueret en sko, som tilpasser sig efter den enkelte løbers behov. ASICS MetaRun findes kun i 60.000 eksemplarer verden over og kan netop nu købes i disse udvalgte butikker i Danmark:

Marathon Sport Østerbro, Østerbrogade 19, København Marathon Sport Vesterbro, Åboulevard 1, København Løberen, Lyngby Torv 10, Lyngby Løberen, Vester Alle 20, Århus

Rigtig god langdistanceløbetur!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: