Butternut-græskar suppe med crutoner og citroncreme

Glæd dig til varm suppe, når du kommer i mål! Den lækre græskarsuppe bliver serveret til deltagerne i årets Bakke Challenge 2013. Smag giver dig opskriften her.

15. september 2011 af Mads Persson

Græskar bør bestemt ikke kun benyttes til halloween-hoveder. Kødet har nemlig, udover dejlig smag, et meget højt indhold af specielt A- og C-Vitamin. Begge vitaminer har en beskyttende effekt overfor bakterier og virusser der truer immunforsvaret. Suppe er generelt rigtig god til at fylde depoterne op efter hård træning, da volumen giver en hurtig mæthedsfornemmelse og samtidig fyldes kulhydrat depoterne op. Supplér med rigeligt væske og groft brød, så vil energiniveauet hurtigt være i top igen.

Ingredienser - 6 personer

1 stk. butternut græskar 3 stk. gulerod 3 stk. løg 3 stk. bagekartofler 3 fed hvidløg 1 stk. frisk rød chili 1 dåse kokosmælk 1 liter hønsebouillon 250 gr. daggammelt groft brød 2 stk. citron 250 gr. ricotta ½ bdt. frisk dild 3 spsk. Olivenolie salt, peber

Tilberedning

Varm 2 spsk. Olie op i en tykbundet gryde. Skræl og skær alle grøntsager i ca. 2 cm tykke skiver.

Steg disse i olien i 5-6 min til de er let brunet.

Tilsæt da kokosmælk og bouillon og lad suppen simre i ca. 45 min til grøntsagerne er møre.

I mens laves croutonerne ved at skære brødet i tern og vende dem med 1 spsk. Olivenolie, salt og peber. Rist dem i ovnen i ca 10 min ved 200 gr. til de er sprøde.

Citroncremen laves ved at blande ricotta med saften og skallen fra citronen, salt, peber og frisk hakket dild.

Til sidst blendes suppen med en stavblender til den er lind. Smag til med salt, peber og citron og servér med croutoner og citroncreme på toppen.

God fornøjelse Smag og Aktiv Træning

Tjek Smag´s lækre mad her>>

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: