Cykel til både træning og transport?

Cykel til både træning og transport?

Jeg vil gerne i gang med at cykeltræne og kombinere det med transport til og fra arbejde, hvor jeg har ca. 20 km hver vej. Hvilken cykeltype dækker begge behov bedst?

  • Aktiv Træning nr. 9, 2011
Spørg os

Hvis du ikke magter en større cykelpark med både en almindelig cykel, en landevejscykel og måske en mountainbike, så kan der være flere fordele ved at investere i en crosscykel, fordi den kan dække flere behov. Specielt hvis du vil bruge din cykel til transport over lidt længere distancer.

Der er ikke mange synlige forskelle på en crosscykel og en landevejsracer. De 2 cykeltyper ligner hinanden, men crosscyklen har dæk med knopper, der minder mere om mountainbikedæk. Går du tættere på cyklen, kan du se, at crosscyklen er forstærket på nogle områder, fordi den er skræddersyet til at blive brugt til cross, hvor man også løber med cyklen på ryggen.

På grund af forskellene er crosscyklen en mere anvendelig løsning som pendlercykel, fordi den kan holde til at køre i et mere alsidigt terræn uden at blive ødelagt. Du behøver ikke at være nervøs for din cykel, fordi din transporttur til eller fra job fx går gennem grusstier eller mudrede passager i skoven, for det kan den godt klare. Crosscyklen står også bedre fast i fx lidt sne på vejen, eller når der er våde veje på grund af regnvejr, netop fordi den har grovere dæk.

Samtidig har den flere af racercyklens kvaliteter. Crosscyklen er både let og stiv, så ønsker du at omdanne crosscyklen til en landevejscykel, så er det faktisk næsten opnået, hvis du blot skifter dækkene ud med nogle almindelige racerdæk.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
4x gear til vinterens cykelture

4x gear til vinterens cykelture

Cykeludstyr |

Det kan være svært at nå en cykeltur, ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: Sæsonens bedste cykelsko

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeTEST: Sæsonens bedste cykelsko

Cykelsko |

Cykelsæsonen er i fuld gang. Vi har ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>TEST: De bedste cykeljakker og -veste

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeTEST: De bedste cykeljakker og -veste

Cykeltøj |

Aktiv Træning har testet 17 af ...

Læs mere
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>12 geniale apps til din cykeltræning

Eksklusivt materialeEksklusivt materiale12 geniale apps til din cykeltræning

cykel-app |

Der findes masser af gode apps, som du ...

Læs mere
Klædt på til kulde: På cyklen

Klædt på til kulde: På cyklen

Cykeltøj |

Se her, hvordan du effektivt klæder dig ...

Klædt på til kulde: På cyklen
Nyeste
4x gear til vinterens cykelture

4x gear til vinterens cykelture

Cykeludstyr |

Det kan være svært at nå en cykeltur, ...

Læs mere
Fremragende kædeolie fra WD40

Fremragende kædeolie fra WD40

Cykeludstyr |

WD40 Bike består af en stribe produkter ...

Læs mere
12 vanvittige cykler

12 vanvittige cykler

Cykel |

En kunstner har skabt 12 cykler efter ...

Læs mere
8 tip før du køber racercykel

8 tip før du køber racercykel

Cykel |

Der rejser sig hurtigt en hel stribe ...

8 tip før du køber racercykel
Sådan indstiller du din cykel

Sådan indstiller du din cykel

Cykel |

En korrekt indstillet cykel forbedrer ...

Se her hvordan
Cookie- og privatlivspolitik