Klædt af til svedetur: På mountainbiken

Det gælder om at være klædt optimalt på, når der skal trænes under sommersolen. Se her, hvad du skal tage på.

12. maj 2011

Hjelm

Fokus på: Masser af ventilationskanaler og en justerbar skygge. Store svedsugende puder kan være en fordel, ligesom smalle remme er en af de små detaljer, som lige giver ekstra komfort.

Funktion: Hjelmen skal først og fremmest beskytte hovedet ved styrt. Samtidig er det dog også vigtigt, at den er så godt ventileret, at luftstrømme afkøler hovedet behageligt og blæser overskudsvarmen bort. En skygge opfylder dobbelt funktion som solskærm og værn mod piskende grene.

Undertrøje

Fokus på: Luftig mesh-konstruktion, fravær af ærmer og relativt åben hals.

Funktion: Trøjen skal lade overskudsvarmen passere væk fra kroppen, sam tidig med at sveden aktivt og hurtigt trans porteres væk fra huden og ud i det næste lag tøj.

Inderbuks

Fokus på: Tyndt og ventileret stof. En god siddepude øger kørekomforten.

Funktion: Jo mindre stof, jo lettere kommer du af med overskudsvarmen. Derfor må der gerne være godt med stormasket mesh i inderbuksen. Stoffet bør desuden være svedtransporterende, så du holder huden tør, selv under hård træning.

Sokker

Fokus på: Luftkanaler, varmereflekterende indsatser og tyndt, svedtransporterende stof.

Funktion: Sokken skal kunne hjælpe dig af med overskudsvarmen og holde fødderne tørre, selv når sveden springer ud af alle porer.

Briller

Fokus på: Luftslidser, fast greb om ansigtet.

Funktion: Brillerne beskytter mod jordsprøjt, støv, grene, insekter og skadelige uv-stråler. På grund af den ret lave fart i skoven kan brillerne nemt dugge til. Vælg derfor en model, der med ventilationskanaler eller en åben konstruktion skaber et godt luftflow på glassenes inderside.

Cykeltrøje

Fokus på: Lang lynlås, let og luftigt stof, ryglommer.

Funktion: Trøjen beskytter mod solen. For at du ikke skal koge over ved højintense intervaller, er det vigtigt, at den kan åbnes op helt ned til navlen. Stoffet bør være tyndt og gerne forsynet med særlig åndbare paneler.

Handsker

Fokus på: Lange fingre og luftig overdel. Slidstærkt materiale i håndfladen.

Funktion: Skal give godt greb, absorbere stød og beskytte hænderne i tilfælde af styrt. Netop i skoven er det en fordel, at det ikke kun er håndfladen, men også fingrene, der beskyttes.

Bukser

Fokus på: Løse bukser, der tillader luften at strømme ind om benmusklerne. En god pasform i livet og eventuelle ventilationsmuligheder er ekstra plusser.

Funktion: Den løse cykelbuks bør være konstrueret, så du nemt slipper af med overskudsvarmen. Fravær af sømme i skridtet forebygger irriterende trykzoner og gnavesår.

Sko

Fokus på: Grove såler, luftig overdel og anden ventilation.

Funktion: Skovbunden er løs og kalder på grove knopper for at sikre greb, når man bliver nødt til at trække cyklen. Ventilation i overdelen hjælper til at undgå, at fødderne koger over.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: