© Andreas Mikkel

Tjek på den gode pendlercykel

Selv om du kan gå i gang på din nuværende cykel, er den måske ikke perfekt. Det afhænger af din rutes tilstand, længde og forholdet mellem by- og landevejskørsel.

2. juni 2010 af Birgitte Aabo

Erfaringen viser, at de fleste, der kører længere ture året rundt, ender med 2 cykler – en mere robust vintercykel med bredere dæk og en solid racer til sommerhalvåret.

Saddel

Afhængigt af hvor lange distancer du cykler, vil en smal, fast racersaddel arbejde sig op på din ønskeseddel. Vigtigst er, at du oplever god siddekomfort hele vejen. Styr Et fladt styr er praktisk og manøvredygtigt i bykørsel. Et racerstyr til foroverbøjet kørsel mindsker luftmodstanden og giver mulighed for flere kørestillinger og hvilepunkter.

Let ramme

Titanium, aluminium, karbon. Lette materialer, der har forskellige fortrin, hvad angår spændstighed, styrke, holdbarhed og pris. Aluminium giver en stærk og stiv ramme og foretrækkes af mange.

Dæk

Smalle dæk ruller bedst - hvis altså belægningen er jævn. Hvis du kører på ujævnt underlag en del af ruten, bør du vælge lidt bredere og mere solide dæk, evt. med dækindlæg, som mindsker risikoen for punktering.

Skærme

Skærme vil du blive glad for. Fastmonterede skærme fungerer bedst, men aftagelige click on-skærme i plast kan også være en løsning.

Gear

Er du til udvendige eller indvendige gear? Indvendige gear er godt beskyttet, men dermed også svære at komme til i forbindelse med reparationer. Samtidig er cyklen tungere end en cykel med udvendige gear.

Pedaler

Vil du have klikpedaler? Du opnår en bedre kraftudnyttelse og føling med cyklen, når foden låses fast i pedalen. Men skal du klikke dig meget ud og ind, fx ved stoplys, ryger idéen. En mulighed er kombipedaler med både kliklås og almindelig trædeflade.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: