Denne dårlige vane gør dig tyk

Hvis du dropper denne dårlige vane, kan du faktisk smide helt op til 5 cm om livet.

12. september 2016 af I FORM

Altså, hvem bliver ikke lækkersulten – eller måske bare straight out sulten – om aftenen? Og hvem er lige standhaftig nok til ikke at give efter?

Ingen nævnt, ingen glemt. Men det viser sig, at det kan være en tung vane, hvis du regelmæssigt spiser lige så sent, som de fx gør i Sydeuropa. En ny undersøgelse fra Autonomous University i Chile viser nemlig, at det kan koste fem centimeter om livet, hvis du spiser efter kl. 20, i forhold til dem, der spiser tidligere. Det svarer til to kjolestørrelser.

Forskerne bag undersøgelsen mener, at årsagen kan være, at vi bruger al energi i løbet af de lyse timer – så kroppens system skruer ned for tempoet og gør klar til natten, når de mørkere timer nærmer sig. Det betyder, at vores forbrænding daler.

Kan ses i BMI’et

Data i undersøgelsen stammer fra 5.500 chilienere, både kvinder og mænd, og dem, der spiste sent, havde et BMI, der lå et halvt point højere end de tidlige spiseres. Det svarer til ca. 1,5 kg for en kvinde, der er 163 cm høj.

Beregn dit BMI-tal her.

Der er et lille forbehold i undersøgelsen, da man ikke kan se i resultaterne, om de mennesker, der spiste efter kl. 20, generelt spiser mere usundt end andre.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: