Elsker du gin & tonic? Så er du muligvis psykopat

Østrigske forskere mener, at vi bør være på vagt, hvis vi kender nogle, der elsker gin & tonic ...

11. oktober 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det lyder voldsomt, men et østrigsk studie har fundet sammenhæng mellem at have en forkærlighed for blandt andet gin & tonic og at have psykopatiske tendenser.

Undersøgelsen

På Inssbruck University i Østrig har man undersøgt sammenhængen mellem foretrukne fødevarer og personlighed. I to adskilte undersøgelser udfyldte 1000 forsøgspersoner først en liste, hvor de skulle rangere deres forkærlighed for forskellige fødevarer. Derefter gennemførte de en personlighedstest, hvor de blev spurgt ind til deres empati, og skulle svare på, om de var enige eller uenige i udsagn som eksempelvis "jeg nyder at plage folk".

Psykopater og bitre fødevarer

Resultaterne fra undersøgelserne viste, at de, der nød bitre fødevarer som eksempelvis gin, tonic, mørk chokolade og kaffe, generelt viste flere psykopatiske tendenser, end de, der holdt sig fra disse fødevarer.

Forfatteren bag studiet, Christina Sagioglou, forklarer resultatet med, at almindelige mennesker er indrettet med en forsigtighed overfor mad, der smager bittert, da dette oprindeligt er forbundet med giftige fødevarer. Mennesker med psykopatiske tendenser er derimod mere risikovillige og derfor tiltrukket af netop denne smag.

Tiltrukket af det bitre

I dag ved vi, at der ikke er nogen overhængende fare ved at drikke gin eller kaffe, alligevel sender vores krop os et signal om, at den ikke ønsker denne smag. Det sætter altså gang i nogle helt specielle følelser i vores krop, når vi smager det bitre.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: