Én type alkohol gør dig både lykkelig og sexet

Ny forskning viser, at en bestemt type alkohol gør dig gladere, lykkeligere og endda mere attraktiv for det modsatte køn!

22. september 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Der huserer mange myter omkring alkohols effekt på os. En gruppe schweiziske forskere har nu fundet videnskabeligt bevis for, at én bestemt type alkohol kan gøre underværker for os socialt. Alkoholen, der har været under luppen, er en god gammel kending - nemlig øl!

Øl gør os gladere

Studiet viste, at et glas øl gjorde, at testpersonerne hurtigere aflæste glade ansigter. Desuden lagde den gruppe, der havde drukket et glas øl før forsøget højere vægt på de positive situationer, de kom ud for. Øl gjorde altså testpersonerne gladere og mere empatiske.

Øl gav også testpersonerne mere lyst til at socialisere, og de var mindre afvisende, når det kom til seksuel kontakt.

Forsøget

Forsøget blev udført på 30 kvinder og 30 mænd. Halvdelen af forsøgspersonerne skulle drikke øl nok til, at de have en promille på 0.4%, mens den anden halvdel måtte nøjes med en alkoholfri udgave.

Forsøget påviser derved den kendte teori omkring, at et moderat indtag af alkohol gør os bedre til at fungere i sociale sammenhænge.

Inden man sætter flasken for munden i den gode sags tjeneste, så skal man dog være opmærksom på, at alkohols effekt på os er afhængig af en lang række faktorer, som eksempelvis hvor meget alkohol man normalt indtager og ens køn.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: