© Colourbox

Chili sænker blodtrykket

Ud over at smage stærkt er chili godt for helbredet.

19. oktober 2010

Nyeste undersøgelse, der bakker det op, kommer fra den kinesiske professor Zhiming Zhu fra det medicinske universitet i Chongqing. Han peger på, at du kan sænke dit blodtryk markant ved regelmæssigt at spise chili.

Faktisk mener professor Zhiming Zhu og hans kolleger, at chilien kan skære 10 procent af et forhøjet blodtryk. Det sker, fordi capsaicin – det stof, der giver chili den stærke smag – får dine blodårer til at slappe af, så blodet lettere kan passere. Det betyder igen, at hjertet skal pumpe mindre hårdt for at skubbe blod rundt i kroppen.

Er dit blodtryk normalt, for højt eller for lavt? Bliv klogere på dit blodtryk her.

Source #Cell Metabolism

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: