Sådan gror du et skæg

Mange mænd har svært ved at gro et skæg. Heldigvis findes der en lang række måder at fremskynde processen på! Se, de gode råd her.

10. november 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Er du en af de mange mænd, der mener, at de ikke kan gro et skæg? Måske har du bare ikke gjort det rigtigt. Herunder har vi listet de fem bedste råd, til et flot skæg!

Skæg tager tid

De fleste, der har affejet dem selv som ude af stand til at gro et skæg, har i virkeligheden ikke prøvet ordentligt. Det kan tage op til fem uger for skægget at gro nok, til at det dækker - indtil da vil der være små plamager for langt de fleste!

Spis groft for skæggets skyld

Folsyre, der er en specifik form for B-vitamin, er nødvendig, når det gælder groning og vedligeholdelse af hår. Du kan naturligt få folsyre ved at spise fiberrig mad som eksempelvis fuldkorn, ærter, salat og nødder.

Lad skægget være mens det gror

Mens dit skæg er ved at gro, bør du lade det være. Ikke noget med at forsøge at forme og klippe det for tidligt i processen - det vil blot gøre, at det tager længere tid at få det skæg, du ønsker.

Brug olie i skægget

Find en god olie til dit skæg og påfør det efter badet. Det vil både pleje dit skæg og huden derunder, og give bedre grobund for sundt skæg.

Spis B7-vitamin

B7-vitamin kaldes også biotin. Hvis man har for lavt et biotin-niveau, så vil det kunne føre til hårtab - og det dur ikke, hvis man forsøger at gro et skæg. Du kan naturligt få B7-vitamin gennem blandt andet østers, blomkål, gulerødder, gær, æggehvider og bananer.

Nogle mænd er decideret ude af stand til at gro et skæg, men hvis du følger de ovenstående råd, så har du i hvert fald gjort den optimale indsats!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad er det bedste ved vintertræning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: