5 madvarer, der mister smag i køleskabet

Køleskabet er godt til mange ting - men det er bestemt ikke alle madvarer, der har godt af at blive smidt på køl.

19. september 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Mange af os har en tendens til at opbevare de fleste af vores indkøb i køleskabet. Men en hel del madvarer har ikke godt af kulden, og mister decideret smag af det. Hvis du har disse ting i køleskabet, så bør du overveje at tage dem ud.

Kaffe

Kaffebønner bør aldrig være på køl, da de tager smag fra de andre madvarer. Kaffe, der smager af gårsdagens pastaret, er ikke så lækkert.

Olivenolie

Udover, at olivenolie bliver hårdt af at være på køl, så vil det også miste smag. Det bør dog opbevares køligt (12-14 grader) og mørkt.

Tomater

Kulde stopper modningsprocessen, så tomater, der ikke smager af så meget, vil ikke få en mere moden smag, hvis de placeres i køleskabet. Desuden nedbryder kulden membranerne i frugten, og gør dem melede.

Avokado

Hvis du har købt umodne avokadoer, så skal de ikke i køleskab - så vil de nemlig ikke modnes. Hold dem derimod ude af køleskabet og placér dem med frugter, der udskiller ethylen som eksempelvis æbler, og derved får dem til at modnes.

Honning

Honning bliver frygteligt hårdt og krystalliseret af at være på køl. Desuden kan honning i forvejen holde sig i uendelige tider, så der er ingen grund til at have det i køleskabet.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: