5 madvarer, der rådner HURTIGERE i køleskab

Det er meningen, at køleskabet skal holde maden frisk. Men disse 5 madvarer rådner rent faktisk hurtigere, hvis du opbevarer dem i køleskabet.

19. september 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det er bestemt ikke alle madvarer, der bør opbevares i køleskabet. Vi har samlet en liste med 5 ting, som du aldrig bør have på køl.

Brød

Brød, der er på køl, bliver seks gange hurtigere tørt og kedeligt. Dette er fordi, vandmolekylerne løsriver sig fra stivelsesmolekylerne hurtigere, når det er på køl.

Kartofler

Hvis du opbevarer kartofler i køleskabet, vil stivelsen hurtigere omdannes til sukker. Det vil give en sød og grynet kartoffel. Opbevar dem derimod mørkt og tørt - gerne i en papirspose, da plasticposens lufttæthed kan få dem til at mugne hurtigere.

Løg

Ligesom kartofler bør løg også opbevares tørt og mørkt. Hvis de er i køleskab, vil de hurtigt blive bløde og mugne.

Bananer

Ligesom mango og melon vil modne bananer ikke holde sig længere af at blive smidt på køl. Derimod vil de blive misfarvede og miste smag.

Basilikum

Basilikum visner hurtigere, hvis det står i køleskab. Desuden absorberer bladene smag fra dine andre madvarer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: