Tallerken med havregrynskugler
© iStock

Fantastiske havregrynskugler

Havren er fyldt med kulhydrater, vitaminer og sunde fedtsyrer samt et pænt proteinindhold. Så mangler du et skud energi i løbet af eftermiddagen eller før træningen, så bør du prøve disse lækre havregrynskugler.

1. juli 2017 af Anders Karmark

Havregrynskugler med ristede mandler, dadler, tranebær og kakao

Ingredienser (ca. 25-30 stk.)

200 g stenfri dadler
1 stor tsk. kakaopulver
100 g finvalsede havregryn
50 g hakkede, ristede mandler
100 g tørrede tranebær
Lidt ekstra havregryn til at rulle kuglerne i

Sådan gør du

  • Rist mandlerne i en bradepande i ovnen i 8 min. ved 180 grader. 
  • Lad dem køle af, og hak dem halvfint. Man skal stadig kunne fornemme, at der er sprøde mandelstykker i kuglerne.
  • Blend dadler, tranebær og kakao i en foodprocessor, til massen er ensartet og uden alt for store klumper.
  • Bland de hakkede mandler, dadelmassen og havregrynene til en sammenhængende masse.
  • Så er der kun tilbage at rulle til små kugler og vende dem i havregryn. 
  • Opbevar kuglerne på køl.

Næringsindhold pr. 100 g

Energi: 360 kcal
Protein: 6,6 g
Fedt: 6,4 g
Kulhydrat: 72,4 g
Kostfibre: 7,8 g 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: