Skærebræt med grillet fisk
© Thomas Dahl

Fisk: Sund og lækker grill-mad på 30 minutter

Fire fisk, der egner sig perfekt til en hurtig tur på grillen.

2. juli 2017 af Anders K. Pedersen

Når der skal fisk på grillen...

Med en fiskevender bliver det nemt at vende fisken under grilning, uden at den hænger fast i grillristen. 

Tunsteak med lime og peber

Fremgangsmåde

  • Skær tunen ud i bøffer a ca. 1,5-2 cm’s tykkelse. 
  • Gnid dem med frisk lime. Pensl grillristen med lidt olie, før tunsteakene lægges på.
  • Grill tunen på en meget varm forvarmet grill – 1-1,5 min. på hver side. 
  • Den skal være rå indeni. 
  • Kværn peber ud over inden servering, og pynt med lime og frisk kørvel.

Tip: Tun er meget fedtfattig, og derfor er det vigtigt, at den ikke bliver gennemstegt.

Havtaskekæbe med rosenpeber og lime

Fremgangsmåde

  • Knus rosenpeber i en morter, og gnid det sammen med salt og peber godt ind i havtaskekæben. 
  • Grill den direkte på grillristen på en meget varm forvarmet grill. 
  • Vend havtaskekæben, når den slipper risten, 3-4 min. på hver side. 
  • Pres frisk lime ud over inden servering.

Tip: Når der begynder at danne sig et hvidligt udtræk på fisken, er den færdig. Giv den hellere for lidt end for meget.

Lys fisk i sølvpapir

Fisken pakkes i sølvpapir med friske urter, rodfrugter, løg og krydderier.

Fremgangsmåde

  • Skær fisken i stykker på ca. 1 x 1 cm. 
  • Snit grønsagerne fint, og vend dem sammen med fisken, krydderurter, olie, salt og peber. 
  • Pak det hele i sølvpapir i portionsstørrelser. 
  • Grill pakkerne på en varm grill i ca. 3-4 min. på hver side.

Tip: Brug fx torsk, lyssej, kuller, lange eller havkat.

Laks som en hel eller en halv side med frisk dild, kørvel og skiver af citron

Fremgangsmåde

  • Hak dilden, og gnid den godt ind i laksen, som lægges på skindsiden på sølvpapir med skiver af citron. 
  • Grill laksen på en meget varm forvarmet grill i ca. 4-5 min. på hver side. 
  • Den færdiggrillede laks krydres med salt og peber lige inden servering. 
  • Pynt med frisk kørvel og citronskiver.

Tip: Grill laksen i en fis­kevender, eller steg den som bøffer på skindsiden.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: