Burger med fisk
© Thomas Dahl

Fiske-burger med rød peber

Hvem siger, at en burger SKAL indeholde en oksebøf? Prøv denne saftige og velsmagende gourmet burger med paneret fiskebøf.

1. august 2017 af Anders Karmark

Fiske-burger

Ingredienser til fire burgere:

4 stykker lys fisk a 125-150 g (fx torskehaler, lyssej, kuller eller lange). Torskehaler er gode, fordi de er brede og faste i kødet.
4 fuldkornsboller
½ hoved icebergsalat
75 g babyspinat
1 fennikel
1 rød peber
1 løg
½ bdt. frisk dild
2 spsk. salatmayonnaise
2 spsk. græsk yoghurt
50 g cornichoner
1 tsk. revet citronskal


Til panering:
150 g pankorasp
1 æggehvide
100 g mel
1 dl vand
½ tsk. salt
1 dl olie til stegning
Groft havsalt


Sådan gør du

  • Skær løget og cornichonerne i så fine tern, du kan. Hak dilden fint.
  • Rør græsk yoghurt, salatmayonnaise, dild, løg, cornichoner, revet citronskal, ½ tsk. salt og 1 knips peber sammen til en tyk dressing.
  • Snit iceberg, og skyl babyspinaten, og bland dem sammen.
  • Halvér fenniklen på langs, og snit den fint. Skær peberfrugten i fine strimler.
  • Pisk æggehviden, salt og vandet sammen med mel til en tyktflydende dej.
  • Vend fiskestykkerne i dejen, og panér dem i pankorasp.
  • Steg fiskestykkerne på en medium forvarmet pande, til de er brune på begge sider – ca. 3-4 min på hver side.
  • Lun bollerne i en forvarmet ovn på 200 grader i 2 min.
  • Saml din burger, og drys med groft havsalt på toppen af fisken. 

Tip!

Fiske­stykkerne skal være brede og flade (ca. 1 cm høje). Er de for tykke, kan du forsigtigt mase dem flade med hånden.

Nærings­indhold pr. burger:

Energi: 663 kcal
Protein: 41 g
Fedt: 21,5 g
Kulhydrat: 80,6 g
Kostfibre: 8,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: