Skærebræt med grillet kød
© Thomas Dahl

Kød: Sund og lækker grill-mad på 30 minutter

Fire slags kød, der alle er velvalgte til at indgå i en hurtig hverdags-grillmenu.

7. juli 2017 af Anders K. Pedersen

Når der skal kød på grillen...

Har du tid, så bland marinaden, og læg kødet i den, aftenen inden du skal grille, for at give kødet ekstra smag. 

Svinekotelet med frisk hvidløg og estragon

Fremgangsmåde

  • Hak hvidløg og estragon fint, og vend med lidt olie, salt og peber. 
  • Vend blandingen sammen med koteletterne i en pose. 
  • Kan lægges i køleskabet, hvis du forbereder det dagen før. 
  • Grill koteletterne på en meget varm forvarmet grill. 
  • Vend dem, når de nemt slipper grillristen. 
  • De skal have ca. 3-4 min. på hver side.

Tip: Svinekød er klassisk hverdagsmad, men bliver markant mere interessant, når det krydres godt.

Hakkebøf rørt med frisk timian, løg, persille, paprika og tomatpesto

Fremgangsmåde

  • Hak lidt timian, persille og løg fint, og rør det sammen med det hakkede oksekød, paprika og lidt tomatpesto til en fast fars. 
  • Form farsen til bøffer, ca. 1 cm tykke. 
  • Grill dem på en meget varm forvarmet grill. 
  • Vend dem et par gange i løbet af ca. 6-8 min.

Tip: Lidt krydderier og grønsager og en tur på grillen kan pifte en ellers lidt halvkedelig hverdagshakkebøf gevaldigt op. 

Kyllingebryst marineret i rosmarin og revet citronskal

Fremgangsmåde

  • Lav en marinade med lidt hakket rosmarin, revet citronskal samt olivenolie, salt og peber. 
  • Kom kyllingebrysterne i en pose sammen med marinaden. 
  • Grill kyllingebrysterne på en meget varm forvarmet grill. 
  • Vend dem, når de nemt slipper grillristen. 
  • De skal have ca. 3-4 min. på hver side.

Tip: Halverede kyllingebryster er hurtigere færdige på grillen, og marinaden påvirker kødets smag mere.

Andebryst med revet appelsinskal og -saft, soja og frisk chili

Fremgangsmåde

  • Lav en marinade: Hak chili, og rør den sammen med lidt olie, soja, peber, appelsinsaft og den revne appelsinskal.
  • Skær sener og fedt fra andebrystet, og kom det i en pose med marinaden. 
  • Grill kødet på en meget varm forvarmet grill. 
  • Vend det, når det nemt slipper grillristen, ca. 2-3 min. på hver side. 
  • Det behøver ikke at være helt gennemstegt.

Tip: Kan ligesom kyllingen halveres, inden det smides på grillen. 

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: