© Valling.com

Rugbrød med makrel

Umiddelbart efter træning er det en god idé at få noget at spise - meget gerne i løbet af den første time.

10. maj 2010

Hvorfor: Du får et optimalt miks af kulhydrater og proteiner, hvis du kombinerer brød og fisk. Makrellen har den ekstra bonus, at den indeholder en masse n-3-fedtsyrer, som virker betændelseshæmmende og derfor potentielt kan lindre træningsømhed i led og sener. Med makrel i tomat får du desuden immunforsvarsstyrkende lycopen fra tomatsaucen, så muskelømheden nedsættes. Hvor meget: Der skal 2 almindelige skiver rugbrød og 60 gram makrel - eller 80 gram, hvis der er blandet tomat i - til at dække dit umiddelbare behov. Næringsindhold: 361 kcal, 17 gram protein, 14 gram fedt, 47 gram kulhydrat, 8 gram kostfibre. Alternativer: Andre brødtyper, ligesom makrellen kan erstattes af sild eller laks.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: