Sådan optimerer du din træning med langsomme kulhydrater

Sådan optimerer du din træning med langsomme kulhydrater

Langsomme kulhydrater omdannes hurtigere til energi end protein og fedt. Derfor gælder det om at fylde maven med f.eks. en lækker rugbrødsmad både før og efter din træning

  • Af Kommerciel redaktion
  • 14-06-2016
Annonce

Langsomme kulhydrater omdannes hurtigere til energi end protein og fedt. Derfor gælder det om at fylde maven med f.eks. en lækker rugbrødsmad både før og efter din træning. Psst! Få en lækker opskrift nederst i artiklen.

Et godt bud på et brød til dig, der træner, er Levebrød fra Schulstad – en brødserie, der indeholder masser af fibre og fuldkorn. Uanset om du vælger rugbrød, sandwich, klapper eller boller, giver Levebrød, der indeholder minimum otte procent fibre, god energi til din krop, så du kan føre en sund og aktiv livsstil. Og så er Levebrød fuldkornsmærket, nøglehulsmærket og indeholder ikke konserveringsmidler eller stråforkorter.

Det er en rigtig god idé at spise langsomt optagelige kulhydrater, som f.eks. rugbrød eller andet brød rigt på fiber, to-tre timer før du skal træne i flere timer. Det stabiliserer nemlig dit blodsukker, så du kan fokusere på din træning og undgå at gå sukkerkold.

Og det er meget bedre for dig, der træner, at lagre kulhydrater end at spise en diæt baseret på fedt, viser forskning. Det gælder nemlig om at forlænge den periode, hvor du omdanner kulhydraterne, så der kan lagres overskydende energi i blodet. Det lager, som kroppen tærer af, når du træner – særligt intenst og længe.

Derfor skal du også fortsætte med at spise kulhydrater efter din træning. Der er dine muskler nemlig meget modtagelige, så du er ekstra-klar til din næste træning.

LÆKKER RUGTOAST

2 skiver Levebrød Multikerne-rugbrød
10 grønne asparges
2 skiver god ost
3 skiver parmaskinke
1⁄2 peberfrugt

Steg brødet på en varm grillpande – det får smagen af de mange lækre kerner frem. Læg en skive ost på hver varm brødskive. Grill peberfrugten i fine strimler. Knæk bunden af de grønne asparges og blanchér dem. Saml til en lækker rugtoast med parmaskinke, og smør eventuelt med lidt mayo. Krydr med salt og peber. Find masser af andre lækre opskrifter her.

God appetit!



NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
ALT du bør vide om protein

ALT du bør vide om protein

KOST |

Får du nok? Kan man få for meget? Og ...

Læs mere
Dette skal du spise inden morgentræning

Dette skal du spise inden morgentræning

Kost og træning |

Spørgsmål: Jeg styrketræner om ...

Læs mere
Hvor meget protein efter træning?

Hvor meget protein efter træning?

Spørg os |

Dit proteinbehov afhænger af hvilken ...

Læs mere
Spis med omtanke før træning

Spis med omtanke før træning

Kost og træning |

En banan ligger lettere i maven end ...

Læs mere
Ny øl er fin til træning

Ny øl er fin til træning

Kost og træning |

Øl og træning er normalt ikke en særlig ...

Læs mere
Nyeste
ALT du bør vide om protein

ALT du bør vide om protein

KOST |

Får du nok? Kan man få for meget? Og ...

Læs mere
Dette skal du spise inden morgentræning

Dette skal du spise inden morgentræning

Kost og træning |

Spørgsmål: Jeg styrketræner om ...

Læs mere
Spiser du for tæt på din træning?

Spiser du for tæt på din træning?

Kost og træning |

Det er absolut ikke ligegyldigt, ...

Læs mere
13.000 kcal – se ultraløbers VILDE kost

13.000 kcal – se ultraløbers VILDE kost

Rekordløb |

Sådan spiste Pete Kostelnick hver dag i ...

Læs mere
Hvilken proteinpulver skal jeg vælge?

Hvilken proteinpulver skal jeg vælge?

Annonce |

Annonce: Det kan være svært at finde ...

Læs mere
Hot chili con carne

Opskrift | Hot chili con carne

Cookie- og privatlivspolitik