Spiser du for tæt på din træning?

Det er absolut ikke ligegyldigt, hvornår du planlægger din måltider omkring din træning. Tidspunktet er nemlig både afgørende for din træningsoplevelse og din senere fordøjelse.

4. november 2016 af Hans Westhausen Gottlieb

Når du begynder træningen, går fordøjelsen stort set i stå. Har du lige indtaget et solidt måltid, vil den halvfordøjede mad derfor ofte føles generende i maven. Jo hårdere træning, desto vigtigere er det, at det seneste måltid ligger flere timer tilbage.

Der er dog meget stor forskel på, hvor lang tid det tager at fordøje forskellige typer fødevarer, men som tommelfingerregel, så gælder det, at jo grovere og federe kosten er, desto længere tid skal der gå mellem spisning og træning.

Fx kræver en burger med pomfritter, en portion røget makrel, spegepølse, kål og brune ris, at du venter over fire timer med at træne.

Sådan fixer du det: De fleste kan uden problemer snuppe en banan eller en skive lyst franskbrød med marmelade en time før løbeturen.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: