D-vitamin Laks er det bedste valg af fisk, når det gælder indeholdet af d-vitamin.

Disse fisk indeholder mest d-vitamin

Vi tyer ofte til fisk, når vi har brug for lidt ekstra d-vitamin. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvilken fisk du vælger.

4. november 2016 af Hans Westhausen Gottlieb

I vinterhalvåret er solen på vores breddegrader ikke stærk nok til at holde os forsynet med D-vitamin, og så er fisk vores bedste våben.

Her er indholdet pr. 100 g i 11 almindelige fisk:

  • Laks: 30 mikrogram

  • Ål: 30 mikrogram

  • Regnbueørred: 13 mikrogram

  • Torskerogn: 12 mikrogram

  • Sild: 11 mikrogram

  • Helleflynder: 9 mikrogram

  • Pangasius: 8 mikrogram

  • Makrel: 5,5 mikrogram

  • Rødspætte: 3 mikrogram

  • Tun: 2,9 mikrogram

  • Torsk: 1 mikrogram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: