Disse madvarer må du aldrig pakke ind i stanniol

Styr uden om disse typiske fejl, og undgå uønskede stoffer i dine madvarer.

18. oktober 2016 af Anna Sjøstrøm / I FORM

Stanniolrullen er et fast element i de fleste menneskers køkkenskuffer, og selvom det er nemt og bekvemt at finde stanniolrullen frem, når der er mad tilovers fra aftensmaden, så er det ikke alle madvarer, der går lige godt i spænd med stanniol.

Undgå syreholdige madvarer

Hvad der måske kommer bag på de fleste, er, at man ikke må pakke syreholdige madvarer som citroner, syltede agurker og rødbeder ind i stanniol. I hvert fald ikke, hvis man vil sikre sig, at der ikke vandrer aluminium ind i ens madvarer. Aluminiummet fra stanniolrullen kan nemlig blive opløst ved at komme i kontakt med syren, og dermed kan der komme aluminium ind i selve madvaren.

Læs på emballagen

Udover at adskille syreholdige madvarer og stanniol fra hinanden er der andre gode måder at undgå uønskede stoffer i ens madvarer, og det bedste råd i denne forbindelse er at læse på hver enkelt fødevareemballage, hvordan man skal opbevare den enkelte madvare korrekt. Så gør dig selv den tjeneste at læse på emballagen og undgå, at uønskede stoffer bevæger sig ind i dine madvarer.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: