© Colourbox

Er dåsemad overhovedet sundt?

Overlever proteiner, vitaminer og andre sunde stoffer i konserves?

Ja, meget dåsemad er ikke så tosset, som vi går og tror. Fx giver en omgang makrel på dåse frisk kødpålæg baghjul. Den langtidsholdbare fisk har både flere proteiner, flere sunde fedtsyrer og færre konserveringsmidler end forarbejdet kødpålæg, som vi tit spiser til frokost.

Kvalitetsmæssigt er der ingen forskel på oliven på glas og oliven på dåse, og flåede tomater på dåse indeholder faktisk mere brændstof til dit immunforsvar end den samme mængde friske tomater.

Når det er sagt, koster det også noget at langtidsopbevare mad. Især mængden af B- og C-vitaminer, magnesium, kalium, zink og visse antioxidanter reduceres.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: