Er lys chokolade sundt?

Spørgsmål: Jeg er med på, at den mørke chokolade er sundere end den lys, men hvor stor er forskellen egentlig?

4. november 2016 af Hans Westhausen Gottlieb

Svar: Den lyse chokolade er (desværre) slet ikke i samme liga som den mørke.

Mørk chokolade har et højt kakaoindhold, og det er her, de mange sunde antioxidanter findes. Derfor gælder det helt generelt, at jo mørkere chokoladen er, desto sundere vil den være.

Den lyse chokolade er fattig på kakaopulver, og i stedet er den typisk proppet med en masse sukker og andet snask. Kaloriemæssigt ligger de to typer på stort set samme – ret høje – niveau. Dog mætter den mørke chokolade markant bedst, så man spiser som regel ikke så meget af den ad gangen.

Sundhedsværdi i de to varianter: Mælkechokolade: Lavt kakaoindhold, rig på sukker og fedt og ringe mæthedsværdi. Vælger du en lys chokolade med nødder, skubber du den dog i den rigtige retning ernæringsmæssigt.

Mørk chokolade: Rig på antioxidanter og god mæthedsværdi. Chokolade med mindst 43 pct. kakaoindhold må kaldes mørk, men gå efter mindst 70 pct., hvis du vil træffe det sunde valg.

Vær opmærksom på, at den sunde mørke chokolade er cirka lige så kalorietung som de lyse varianter. Hvid chokolade er dog helt uden kakao og derfor med længder det ringeste valg.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: