© Istock

Kan madvarer forværre min pollenallergi?

Jeg er allergisk over for birkepollen, og nu er jeg også begyndt at reagere på æbler. Er der en sammenhæng?

Op mod halvdelen af alle pollenallergikere oplever allergiske reaktioner, når de spiser bestemte frugter, grønsager, nødder eller krydderurter. Fænomenet kaldes krydsallergi, og det kan opstå ud af det blå – ofte et par år efter at du er begyndt at lide af høfeber.

Kroppen reagerer, fordi den ikke kan kende forskel på proteinerne i bestemte madvarer og de allergifremkaldende stoffer, der er i pollen. Listen over fødevarer, der kan krydsreagere, er lang, men du behøver kun at spise uden om dem, du reagerer på.

Herunder kan du se, hvilke fødevarer der kan skabe en krydsreaktion med din allergi.

Birkepollenallergi: » Æbler » Kiwier » Kirsebær » Blommer » Nektariner » Ferskner » Abrikoser » Pærer » Selleri » Gulerødder » Kartofler » Peberfrugter » Tomater » Paranødder » Mandler » Hasselnødder » Jordnødder » Kokosnødder

Græspollenallergi: » Appelsiner » Abrikoser » Kiwier » Meloner » Peberfrugter » Ærter » Tomater » Kikærter » Bønner » Linser » Jordnødder » Hvede

Bynkepollenallergi: » Bananer » Meloner » Peberfrugter » Salat » Fennikel » Persillerødder » Selleri » Pastinakker » Gulerødder » Jordnødder » Solsikkekerner » Persille » Sennepsfrø » Purløg » Dild » Estragon » Løvstikke » Kamille

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: