Øl gør din grillbøf sundere

Hvis du ofrer en sjat øl på bøffen, minimerer du risikoen for, at der dannes farlige stoffer under grilning, viser ny forskning.

12. august 2014

At øl og grillbøffer er en herlig kombination, kan de fleste nok hurtigt blive enige om. Nu viser det sig tilmed, at du kan gøre bøffen sundere, hvis du marinerer den i øl, inden den ryger på grillen.

Det har portugisiske forskere ved universitetet i Porto fundet frem til.

Når kød bliver grillet, dannes der potentielt kræftfremkaldende stoffer. De såkaldte PAH-stoffer (polyaromatiske hydrokarboner) kan skade vores DNA og øge risikoen for at udvikle tarmkræft.

Forsøget viste, at bøffer, der ikke var marinerede, havde et gennemsnit på 21 nanogram PAH pr. gram kød efter grilning. De bøffer, der var marineret i mørkt øl, havde under halvdelen – 10 nanogram – af de farlige stoffer. De mange antioxidanter i øl menes at være årsag til den positive effekt.

Kilde: Journal of Agricultural and Food Chemistry

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: