Læs også

Blodpølse

© Kenneth Bo Drabæk

Oksemørbrad

Vi givet de bedste jernkilder en jernkarakter, der fortæller, hvor god kroppen er til at optage jernet.

11. maj 2010

Det overrasker måske, at det røde kød har et forholdsvis lavt jernindhold. Men husk på, at jernet er yderst letoptageligt, og at en solid bøf uden videre dækker 50 procent af dit dagsbehov. Hertil kommer, at den er kilde til proteiner, B-vitaminer og andet godt.

Oksemørbrad
Jernkarakter:

4 stjerner ud af 6

Jernindhold pr. 100 gram:

2,5 mg

Kroppen optager:

ca. 0,75 mg

Næringsindhold pr. 100 gram

  • Energi: 141 kcal
  • Protein: 20,0 gram
  • Fedt: 6,4 gram
  • Kulhydrat: 1,0 gram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: