© Colourbox

Pas godt på vitaminerne - 4

Afkøl maden hurtigtSkal din varme mad ikke spises nu og her, så køl den ned hurtigst muligt. Når mad er mellem 30 og 60 grader, er vitamintabet nemlig størst. Undgå at lægge grønsager i vandMåske plejer du at skrælle gulerødder og stille dem i vand i køleskabet. Det er en dårlig idé, fordi vitaminerne ganske enkelt siver ud i vandet. Det samme sker, hvis du lader skrællede kartofler stå i vand i længere tid. Drik nypresset juice med det samme

23. december 2011

Afkøl maden hurtigt Skal din varme mad ikke spises nu og her, så køl den ned hurtigst muligt. Når mad er mellem 30 og 60 grader, er vitamintabet nemlig størst.

Undgå at lægge grønsager i vand Måske plejer du at skrælle gulerødder og stille dem i vand i køleskabet. Det er en dårlig idé, fordi vitaminerne ganske enkelt siver ud i vandet. Det samme sker, hvis du lader skrællede kartofler stå i vand i længere tid.

Drik nypresset juice med det samme Jo længere du lader din hjemmepressede juice stå, desto færre vitaminer kommer den til at indeholde. Drik derfor juicen, kort efter at du har presset den.

Undgå for hurtig modning Nogle frugter er særlig slemme til at modne andre. Det gælder især æbler, pærer, blommer og tomater. Det skyldes, at de danner ekstra meget af gasarten ethylen, som stimulerer modning. Undlad derfor at blande fx æbler og pærer i frugtskålen, og hold generelt ‘ethylenbomberne’ væk fra andet frugt og grønt.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: