© Colourbox

Skal jeg spise fedt til gulerødder?

Jeg har hørt, at gulerødder skal spises sammen med fedtholdige madvarer. Hvad skyldes det?

Gulerødder

er fulde af betakarotin, som er forstadiet til A-vitamin – et vigtigt vitamin for blandt andet dit syn, immunforsvaret og dine chancer for at få børn. A-vitamin er et såkaldt fedtopløseligt vitamin, hvilket betyder, at der skal være en smule fedt i din mad, før mave-tarm-systemet kan optage det.

Spiser du helt fedtfrit sammen med din gulerod, trækkes betakarotinet ikke ud af grøntsagen, og vitaminerne ryger så ud igen i den anden ende af systemet – uden at have gjort gavn.

Gulerødder er ikke de eneste grøntsager, du bør spise sammen med lidt fedt. Gør det derfor til en vane fx at putte solsikkefrø i salaten, krydre den med lidt olie-eddike-dressing eller avocado, som også indeholder fedtstoffer.

Snupper du tit lidt frugt hen ad eftermiddagen, så spis også gerne lidt peanuts eller mandler til.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: