Find den perfekte proteinbar og proteindrik
Skal der hurtigt og effektivt sparkes gang i restitutionen efter træning, så er det især proteiner, din krop hungrer efter. Sammen med en smule kulhydrat er det den rette cocktail, når dine muskler skal genopbygges.

Stortest: De bedste proteinbarer og proteindrikke efter træning

Når du har givet den gas på løbeturen eller til styrketræning, så kalder musklerne på proteiner og kulhydrater, men hvad skal du vælge? Vi har testet 32 produkter.

  • Af Martin Kreutzer.
  • Aktiv Træning nr. 2, 2015
Protein

Efter hård træning har du brug for at tanke op hurtigt. Det er ikke altid, du har det perfekte måltid lige ved hånden, og derfor vrimler det med produkter, som skal tilgodese dit behov for at give musklerne den nødvendige protein og kulhydrat hurtigt - og det kan en proteinbar.

Indholdet er vigtigt i din proteinbar og proteindrik

Vi har testet 32 af industriens proteinbarer og drikke. En proteinbar kan have meget forskellig størrelse. Nogle proteindrikke sælges i portionsstørrelser, mens andre er store bøtter eller poser, hvor du selv blander en anbefalet mængde pulver, som igen kan være anbefalet mere eller mindre godt.

Det er protein, du betaler for

Vi kigger primært på indholdet af protein, da det er det, som du betaler for, og da du med en banan hurtigt kan hæve indtaget af kulhydrat efter din træning. Vi tjekker selvfølgelig også priserne i forhold til indhold, og vi giver dig en specifik pris på, hvad du betaler pr. gram protein i din proteinbar eller -drik.

Smagen spiller en rolle i både proteinbar og proteindrik

Vi tester også smag og konsistens i både proteinbar og proteindrik. Smag og behag er naturligvis forskellig, men vi giver vores bud. Smager en proteinbar eller proteindrik ganske enkelt godt, eller skal man slå knuder på sig selv for at synke sin proteinbar eller -drik?

Læs testen, se vinderne i de to kategorier og bliv i stand til at træffe dit eget kvalificerede valg, når du køber en proteinbar eller en proteindrik.

Abonnenter, download her.

Sådan tester Aktiv Træning

Vi tester et bredt udbud af markedets relevante proteinbarer og -drikke og forsøger så vidt muligt at fremstille produktets styrker og svagheder, så du kan træffe det bedst kvalificerede valg og købe den bar/drik, som passer perfekt til dig.

Vi har ladet en stribe mandlige testere afprøve produkterne efter henholdsvis intensiv konditionstræning og tung styrketræning. De har afdækket, om smag og konsistens appellerer til kroppens sanser, når hele maskineriet er godt brugt.

En ernæringsfaglig vurdering danner en rød tråd gennem anmeldelserne. Her er der lagt særlig vægt på indholdet af protein og kulhydrat. Produktets generelle kvalitet – herunder produktets mængde af tilsætningsstoffer og proteinets kvalitet – har også haft betydning i den samlede bedømmelse af de enkelte proteinbarer og -drikke.

TESTKRITERIER
Vi har testet recoveryprodukterne ud fra følgende kriterier:

  • Smag: Glider produktet ned med et smil, eller skal næseborene klemmes grundigt til, før der kan synkes? Smag er selvfølgelig en subjektiv størrelse, men vi sammenfatter testpanelets dom og afslører de største lækkerbiskener.
  • Næringsstoffer: Der skal være den rette mængde protein og kulhydrat i et produkt for at tilgodese behovet efter krævende træning. Den omstændighed påvirker naturligvis bedømmelsen. Vi ser også på, om produktet har andre kvaliteter som fx sunde råvarer, eller om der er store mængder tilsætningsstoffer i det enkelte produkt.
  • Konsistens: Vi fortæller, om baren fx er tør eller alt for sej – eller om drikken fx er grynet eller slimet, selvom den er rystet godt igennem på forhånd.

ANBEFALEDE PORTIONSSTØRRELSER
Nogle drikke sælges i større mængder pulver (i bøtter). Her anmelder vi producentens anbefalede portionsstørrelse.

PRIS
Proteinerne er svære at skaffe andetsteds i forhold til kulhydraterne. Derfor sætter vi en score på prisen pr. gram protein.

SAMLET VURDERING
Produktets samlede karakter bygger på en helhedsvurdering af ovenstående samt dets evne til at glide ned efter træning.

NYHEDSBREV

Få vores gratis nyhedsbrev med masser af gode tips til din træning.

Følg os på instagram

Følg os på instagram

Få forsmag på testvindere og kom med bag kameraet.

Find os her
Mest læste
<span class='restricted_content teaserbadge_image authenticated'><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="alternate"/><img src="http://aktivtraening.dk/files/bonnier-atr/imagecache/restricted_access_badge/bp_restricted_content_da-DK/plus-orange-at_24.png" alt="Eksklusivt materiale" title="Eksklusivt materiale" width="30" height="30" class="default"/></span>De bedste protein- og energibarer

Eksklusivt materialeEksklusivt materialeDe bedste protein- og energibarer

Kosttilskud |

Er du i tvivl om, hvilke energi- og ...

Sådan vælger du den bedste træningsbar
Giver kreatin større muskler?

Giver kreatin større muskler?

Spørg os |

Jeg dyrker en del styrketræning, men ...

Kreatin - giver det større muskler?
Alt du skal vide om pre-workout

Alt du skal vide om pre-workout

Kosttilskud |

Hvad får du ud af pre-workout, og ...

Læs mere
Alt du skal vide om BCAA

Alt du skal vide om BCAA

Kosttilskud |

Hvad får du ud af BCAA, og hvordan ...

Læs mere
Energigel med god smag

Energigel med god smag

Kosttilskud |

Geler med fruktose er en superhurtig ...

Læs mere
Nyeste
Alt du skal vide om protein­ shake

Alt du skal vide om protein­ shake

Kosttilskud |

Hvad får du ud af en protein shake, og ...

Læs mere
Alt du skal vide om en proteinbar

Alt du skal vide om en proteinbar

Kosttilskud |

Hvad får du ud af en proteinbar, og ...

Læs mere
Alt du skal vide om proteinpulver

Alt du skal vide om proteinpulver

Kosttilskud |

Hvad får du ud af proteinpulver, og ...

Læs mere
Alt du skal vide om kreatin pulver

Alt du skal vide om kreatin pulver

Kosttilskud |

Hvad får du ud af kreatin pulver, og ...

Læs mere
Alt du skal vide om weight gainer

Alt du skal vide om weight gainer

Kosttilskud |

Hvad får du ud af weight gainer, og ...

Læs mere
Hot chili con carne

Opskrift | Hot chili con carne

Cookie- og privatlivspolitik