Burger med kylling


© Thomas Dahl

Kyllinge­burger med grillet ananas

En burger er ikke bare en burger. Prøv denne fortryllende udgave med paneret kylling og grillet ananas. Mums!

1. august 2017 af Anders Karmark

Kyllinge­burger

Ingredienser til fire burgere:

4 fuldkornsboller
4 kyllingefileter, ca. 600 g
½ agurk
½ hoved icebergsalat
200 g pink spidskål
½ ananas
4 spsk. salatmayonnaise
4 spsk. græsk yoghurt
4 spsk. sød chili
½ tsk. salt
1 spsk. citronsaft


Ingredienser til panering:

100 g let knuste cornflakes
1 æggehvide
100 g mel
1 dl vand
½ tsk. salt

*Hvis du vil spare lidt på kalorierne, kan du undlade at panere kyllingebrysterne.

Sådan gør du

  • Snit iceberg og spidskål fint. Skær agurken i skiver.
  • Rør salatmayonnaise, græsk yoghurt, sød chili og salt sammen.
  • Skær fire store skiver ananas, og skær kanten af. Grill dem på en meget varm forvarmet grillpande, så de får flotte grillstreger. Vend dem alternativt på en alm. pande, til de har fået en mørkebrun farve.
  • Halvér kyllingefileterne fladt på langs.
  • Pisk æggehviden, salt og vandet sammen med mel til en tyktflydende dej.
  • Vend kyllingebrysterne i dejen, og panér dem i cornflakes.
  • Bag kyllingebrysterne i ovnen ved 200 grader i en forvarmet ovn i 15 min. Lun burgerbollerne med de sidste 2 min.
  • Vend spidskålen i citronsaften imens.
  • Smør bollerne med chilidressing, og saml din burger.

Nærings­indhold pr. burger:

Energi: 741 kcal
Protein: 45,5 g
Fedt: 19,8 g
Kulhydrat: 99,1 g
Kostfibre: 8,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: