Nordisk mad sænker kolesteroltallet

Undersøgelser fra Aarhus Universitet viser, at ny nordisk mad forbedrer både kolesteroltal og blodtryk.

Nordisk mad

fejrer triumfer på den gastronomiske verdensscene i disse år, men det kniber lidt med at få danskerne til at smide de nordiske råvarer i gryden hjemme i køkkenet. Nu er der imidlertid et argument mere for at gøre det.

I to nye undersøgelser fra Aarhus Universitet har den nordiske mad vist sig at være ganske gavnlig for kolesteroltallet. Her har man sammenlignet to grupper.

Den ene spiste traditionel dansk mad, mens den anden spiste efter de nye nordiske principper. Selvom den sidste gruppe ikke tabte sig, blev deres kolesteroltal og blodtryk væsentlig forbedret.

### Ny nordisk mad-princip
  • Spis efter årstiden.

  • Spis mindre kød og vælg kød af bedre kvalitet.

  • Spis mere fisk og skaldyr.

  • Spis flere grove grønsager, kål, gulerødder osv.

  • Spis mere fuldkorn.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: