© wichmann+bendtsen.

Æblekompot med vanilje-yoghurt

Prøv en lækker og sund dessert med græsk yoghurt.

2. marts 2016 af Anne Larsen.

Æblekompot med vanilje-yoghurt

(Dessert til 4 personer) ? 4 æbler ? 1¼ dl ufiltreret æblemost ? 300 g blåbær ? 4 dl græsk yoghurt, 10 % ? 1 stang vanilje ? 4 tsk. friskrevet ingefær ? Revet citronskal fra en ubehandlet citron ? 40 g pekannøddekerner eller valnødder

Sådan gør du: 1. Skær æblerne i tern, og læg stykkerne i en gryde med halvdelen af vaniljen samt ingefær og æblemost. Lad det simre ved laveste blus i 10 min.

2. Kom blåbærrene i, og lad det varme godt igennem under omrøring. Servér kompotten rustik, eller blend den.

3. Lad kompotten afkøle, mens du rører græsk yoghurt med resten af vaniljen samt citronskal.

4. Anret frugten i glas eller på en tallerken med græsk yoghurt og let ristede nøddekerner på toppen.

Næringsindhold pr. person: Energi: 327 kcal Protein: 10,1 g Fedt: 17,9 g Kulhydrat: 34,4 g Kostfibre: 5,1 g

Derfor skal du spise græsk yoghurt!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Hvad er det bedste ved vintertræning?

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: