© Valling.com

5 nemme, billige og ultrasunde fiskeretter

Synes du, fisk er for dyrt og besværligt? Så skift den friskfangede udgave ud med den frosne, og gør det meget nemmere og billigere at spise mere fisk.

21. marts 2012

Fisk er noget af det sundeste, du kan sætte på menuen. Blandt andet er de fyldt med D-vitamin, jod og selen. Det er vigtige stoffer, der gør, at kroppens immunforsvar og stofskifte virker optimalt.

Vigtigst af alt er dog de sunde fiskeolier – også kaldet omega-3-fedtsyrer. Disse fedtsyrer er uundværlige for menneskets krop og forebygger en lang række af de såkaldte livsstilssygdomme. Omega-3-fedtsyrer er specielt kendt for at modvirke hjerte-kar-sygdomme, men har også en gavnlig effekt på lidelser som kræft, gigt og overvægt. Det er specielt de fede fisk som laks, ål, sild, ørred, hellefisk og makrel, der har et højt indhold af omega-3-fedtsyrer.

Fisk er også god og nærende mad, der passer til en aktiv livsstil med masser af motion og træning. Dine trætte muskler elsker de gode proteiner, som stort set alle fisk indeholder. Endvidere er fisk også god slankemad, da selv små mængder fisk mætter godt og længe.

LÆS OGSÅ: Nem og sund aftensmad

Vi spiser for lidt fisk På trods af alle disse lovprisninger har de fleste af os svært ved at få fisk på menuen de 2-3 gange om ugen, som Sundhedsstyrelsen ellers anbefaler.

Det skyldes ikke mindst, at fisk har ry for at være besværligt, dyrt og tidskrævende – og at man skal i specialbutikker for at få fat på dem. Løsningen på de problemer er frossen fisk fra supermarkedets frysedisk, der gør det nemt for børnefamilier og andre travle folk at sætte fisk på menuen. Man kan fx selv opbevare dem i fryseren indtil brug. Alt besværet med ben og skind er som regel klaret i forvejen. Og sidst, men ikke mindst er frossen fisk stort set altid billigere end den friske variant og gør det derfor økonomisk muligt at servere fisk flere gange om ugen.

Bedre end de friske Det er selvfølgelig svært at konkurrere med frisk fisk på smagen, hvis fisken vel at mærke er helt frisk og lige hevet op af havet. Det er bare ikke altid tilfældet med de fleste af de fisk, vi finder hos fiskehandleren. Her kan fiskene have en lang rejse bag sig, før de ender i montren hos fiskehandleren. Og for hver dag, der går, stiger bakterievæksten. De frosne fisk bliver ofte lagt på frost, lige når de bliver hevet op af havet, og den hurtige indfrysning stopper bakterievæksten. Ved hurtig indfrysning bevares også de vigtige vitaminer og mineraler i fisken.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: