© Valling.com

Bagt kyllingebryst med grønsager

Bagt kyllingebryst med aubergine-, squash- og tomatragout passer sig selv i ovnen. Og når du hiver retten ud, forkæles du med en stor portion sprudlende sundhed

1. marts 2012 af Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 1 spsk. olivenolie 4 kyllingebryster uden skind 2 store grofthakkede løg 2 fed hele hvidløg 1 aubergine i 1x1-cm-tern 1 stilk frisk timian 1 stilk frisk rosmarin 2 squash i 1x1-cm-tern 1 glas hvidvin 1 dåse flåede tomater Salt og peber 4 grovboller a 60 gram

Tilberedning Tænd ovnen på 200 grader. Varm olien på en tykbundet pande, der kan tåle at komme i ovnen, og brun brysterne ca. 2 min. på hver side. Læg dem herefter til side.

Smid grønsager og urter på panden, men vent med tomaterne, og steg under omrøring i ca. 8 min. Hæld vinen over, og lad panden simre i yderligere 3-4 min. Tilsæt derefter tomaterne.

Læg kyllingebrysterne ned i panden oven på grønsagerne, krydr godt med salt og peber, og sæt panden i ovnen i ca. 10-15 min. Servér med et stykke groft brød og evt. en grøn salat.

Om bagt kyllingebryst med grønsager

Denne ret kan i høj grad passe sig selv i ovnen, mens du klarer en hurtig gang træning. Det er dog ikke det eneste og vigtigste ved retten. Dens helt store styrke er faktisk de mange lækre grønsager, der danner fundament for retten.

Brødet og kødet er lækkert tilbehør, men det er grønsagerne, der fylder på din tallerken og i maven. Det er både kalorievenligt og styrkende – retten her rummer ½ kg grønt pr. portion, og det er derfor en smal sag at ramme mindstemålet på 600 gram frugt og grønt om dagen. Det vil din krop elske dig for. Få ting er sundere end grønsager i massevis. Den kontante bonus er blandt andet, at der strømmer hundredvis af antioxidanter ind i kroppen, hvor de stiver hele dit immunforsvar af.

I tilgift får du en masse kostfibre, der bevisligt holder maven i topform, samtidig med at de mætter fantastisk. Mæthedsværdien understøttes af, at grønsagerne er så kaloriefattige, at vi uden blusel har kunnet smide rigtig mange ind i retten og dermed kunnet give dig en gevaldig portion mad. Over 800 gram føde ved sølle 600 kalorier er rekordlavt og bevis på, at du ikke behøver at nøjes med en slunken portion, bare fordi du vil spare lidt på kalorierne.

Næringsindhold pr. portion

Energi 613 kcal Protein 54,5 g Kulhydrat 69,6 g Kostfibre 12,4 g Fedt 14,4 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: