© Valling.com

Bagt torsk med nye ærter

Torsken er et godt valg, hvis du gerne vil tabe dig - særligt hvis du kombinerer den med kalorielette, fyldige grøntsager som fx ærter.

29. juli 2015 af Hannah Grant.

Bagt torsk med nye ærter

Til 4 personer: 800 g tykt stykke torskefilet uden skind og ben 250 g friske pillede ærter 1 hvidløg, fintsnittet 4 spsk. cremefraiche (38 %) 2 citroner 2 håndfulde friske krydderurter: purløg, bredbladet persille og basilikum Olivenolie Salt + peber 4 skiver groft brød

Sådan gør du: 1. Ovnen forvarmes til 200 °C.

2. Læg torsken på en bageplade med bagepapir. Salt fisken let, og dryp den til med olivenolie. Bag torsken i 7-8 min., indtil en stegegaffel kan glide igennem fisken uden at møde modstand.

3. Sautér ærterne i en gryde med hvidløg i lidt olivenolie, salt og peber, indtil de er møre. Ærterne skal være møre, men de skal stadig være flotte og grønne (gem et par spiseskefulde til at pynte med). Tilsæt herefter cremefraiche, og blend ærterne til en puré. Når du er færdig, så smag til med lidt salt, peber, citronskal og -saft.

4. Anret puréen med torsken på toppen, og put nogle lynsauterede nye ærter og de friske krydderurter oven på torsken. Servér groft brød til.

Næringsindhold pr. person: Energi: 454 kcal Protein: 48 g Fedt: 9,8 g Kulhydrat: 47,4 g Kostfibre: 8,6 g

Læs, hvorfor torsken er perfekt slankemad!

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: