Burger med kartoffel- og sellerifritter

Den amerikanske livret i slank version.

27. maj 2010 af Martin Kreutzer

Ingredienser til 1 person: 125 g magert hakket oksekød 75 g kartofler 75 g selleriknold 1 tsk. olivenolie Salt Peber 2-3 kviste rosmarin 75 g courgette 50 g løg 1 spsk. balsamicoeddike 70 g fuldkornsspeltbolle 2 salatblade 100 g tomat Evt. citron

Tilberedning: Form en bøf, der passer til bollen. Skrub kartofler, skræl selleri, og skær begge i både eller stave. Vend så med 1 tsk. olie, salt, peber og rosmarin, og læg fritter i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min., til de er stegte og sprøde. Skær courgette i skiver, og løg i ringe.

Put lidt olie på en grillpande, og steg først løgringe, så courgette i skiver og til sidst bøffen, der også dryppes med lidt balsamico. Rist nu bollen. Saml din burger med salatblade, bøf, tomat i tern, courgette og til sidst løg. Server den med kartoffel- og sellerifritter til, og suppler evt. med lidt citron.

Du får en stor slankegevinst - hele 40 % færre kalorier og en tredjedel mindre fedt end en almindelig burger.

Energi pr. portion

Energi: 546 kcal Protein: 39 gram Fedt: 14 gram Kulhydrat: 71 gram Kostfibre: 11 gram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: