Chili con carne med guacamole

Trods et lille kalorieindhold er retten ekstremt næringsrig. En portion dækker 75 % af dagsbehovet for fibre og 50 % af behovet for jern, kalium, folat, E- og B-vitaminer.

11. oktober 2012 af Martin Kreutzer og Mads Persson

Ingredienser - 4 personer

400 g hakket magert oksekød 2 spsk. rapsolie 1 løg 2 stilke bladselleri, finthakket 2 fed hvidløg Ca. 1 rød chili, finthakket 1 tsk. spidskommenpulver ½ tsk. kanel 1 gulerod, revet 1 peberfrugt, i tern 2 spsk. tomatpuré 1 ds. kidneybønner 1 ds. hakkede tomater 1 tsk. sukker Salt, peber 2 avocadoer 2 spsk. fromage frais Citron

Tilberedning

Varm forsigtigt olien op i en tykbundet gryde. Tilsæt finthakket løg, bladselleri, hvidløg og chili, og sautér disse, til de er gyldne, i ca. 2 min.

Tilsæt kød, spidskommen og kanel, og steg videre, til kødet har taget farve. Tilsæt gulerod og peberfrugt, og steg i ca. 10 min.

Tilsæt tomatpuré, hakkede tomater og kidneybønner.

Smag til med salt, peber og sukker, og lad retten simre under låg i 30 min.

Mos avocadoen med fromage frais og citron til en lind guacamole, og servér den sammen med chilien.

Om chili con carne

Chili con carne er sund herrekost. Indholdet af især kød og bønner gør chili con carne rig på både animalsk og vegetarisk protein. Det er guf for musklerne efter et hårdt træningspas.

Det er dog ikke kun proteinlagrene, der bliver fyldt op. Supplerer man som her chiligryden flittigt med grønsager, er vitaminindholdet også helt i top. Og kombineret med en stærk chili er retten velegnet til de kolde efterårsdage, hvor sygdom ofte lurer om hjørnet. En af rettens helt store trumfer er kidneybønnerne, der er propfyldt med proteiner og samtidig rummer en masse kostfibre og en god sjat kulhydrater. Kulhydraterne er endda af den langsomt-optagelige slags, som dit blodsukker stortrives med. Derved er bønnerne garant for en god, vedvarende mæthed.

Og det gælder ikke kun kidneybønner. Foretrækker du hvide eller brune bønner, smider du dem i gryden i stedet.

SE OGSÅ: Lasagne - opskrift på det perfekte måltid efter træning

Næringsindhold pr. portion

Energi 637 kcal Protein 43,1 g Kulhydrat 56,4 g Kostfibre 18,9 g Fedt 31,1 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: