Citron- og persillemarineret tunbøf

Den ultralette: Citron- og persillemarineret tunbøf med mangosalsa og grov ærte- og fetapuré

20. juni 2011

Ingredienser - 4 personer 4 tunbøffer 1 citron 4 stilke persille 4 spsk. sesamolie 2 faste mangoer 1 rødløg 1 rød chili 2 kviste koriander 1 lime 500 g frosne grønne ærter 200 g feta i blok Salt og peber

Tilberedning

  • Riv skrællen af citronen ned i en blender, og tilsæt saft fra halvdelen af citronen samt persille og 3 spsk. olie. Blend det hele til en lind konsistens, og bland den godt om tunbøfferne. Sæt dem til side, og lad dem marinere i ca. 1 time.

  • Lav imens mangosalsaen ved at befri mangokødet fra stenen og skære det i små tern. Hak ligeså rødløg, chili og koriander fint, og bland det hele med saften fra en lime og 1 spsk. sesamolie. Sæt salaten til side.

  • Lav ærtepuréen ved at mose de (optøede) grønne ærter med feta og tilsætte saften fra den sidste halve citron. Puréen moses bedst med en gaffel. Smag til sidst til med sort peber.

  • Tænd godt op for grillen, og lad den værste marinade dryppe af tunbøfferne.

  • Læg bøfferne på (den helt rene) grill. Steg dem ca. 2 minutter på hver side. De må endelig ikke blive gennemstegt, så sigt mod at bevare den røde farve i midten.

  • Servér bøfferne med mangosalsa på toppen og puréen ved siden af.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: