Franskbrødspizzaer med artiskokker

Nyd pizza med god samvittighed.

26. maj 2010 af Martin Kreutzer

Ingredienser til 1 person: 100 g groft brød 2 dl færdig tomatsovs 3 artiskokker (fra glas) 4 skiver italiensk salami ¼ dl sorte oliven 1 håndfuld basilikum 20 g mozzarella (30+) 100 g grøn salat

Tilberedning: Skær brødet i skiver, og rist det i ovnen ved 200 grader i 5 min. Smør tomatsovsen på, og læg herefter skivede eller kvarte marinerede artiskokker, tyndskåret pølse, oliven og basilikumblade på. Kom skiver af frisk mozzarella over, og stil brødet i ovnen ved 210 grader i 10 min., til osten er smeltet. Server pizzaen varm, evt. med grøn salat til.

  • Du træner faktisk ikke: Vil du gerne holde hus med dine kalorier, skal du kigge på brødet, for det er med til at gøre retten ganske kulhydratrig. Halver derfor brødmængden, men spis gerne hovedparten af fyldet, så du opnår en god mæthed.

  • Du træner hårdt og meget: Retten har et tilfredsstillende indhold af kulhydrater, også selv om du har trænet hårdt. Til gengæld kan dine muskler trænge til lidt ekstra proteiner, så de kan restituere sig optimalt. Det løser du med et par ekstra skiver salami eller fx skinke.

Energi pr. person (ca. 225 gram)

Energi: 256 kcal Fedt: 12 gram Protein: 27 gram Kulhydrat: 12 gram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: