Hvidkål Den er både kalorielet og rig på kostfibre, som er gode for fordøjelsen. Men bedst af alt indeholder den store mængder antioxidanter, der styrker dit immunforsvar.

Fyldig smag – uden fedt

Masser af fylde, få kalorier og et væld af styrkende stoffer er samlet i denne smagfulde ret. Svinemørbrad og sund coleslaw er den perfekte ret for alle med en aktiv livsstil.

5. september 2013 af Martin Kreutzer. Opskrift: Mads Persson.

Spis endelig løs af dette ernæringsmæssige pletskud, hvor hver eneste bid giver dig masser af saft og kraft. En central nøgle til, at netop denne opskrift sprudler af sundhed, er hvidkålen. For ligesom andre kålsorter hører den til naturens perler. Fibrene er mange og særdeles sunde for dit mave-tarm-system.

Samtidig nyder dit immunforsvar godt af det væld af styrkende plantestoffer, som kålen giver dig. Guleroden, hvidløget og citronen forstærker effekten og skaber en ret, der på grønsagssiden er i absolut særklasse.

Det hele bliver endnu bedre af, at du nærmest kan spise løs uden at tænke for meget over portionerne. Dressingen er nemlig mager, men bevarer sin fede smag. Hemmeligheden her er kombinationen af skyr og cremefraiche. Fedtfattig er også den proteinrige

svinemørbrad

, og det får alt i alt kalorieindholdet ned på et forbløffende lavt niveau.

Derfor kan du også med god samvittighed nyde retten med lidt groft brød til.

Svinemørbrad med sommer-coleslaw (til 4 personer)

Ingredienser: 1 svinemørbrad 1 bdt. rosmarin 2 fed hvidløg Presset saft og skal af 1 øko-citron 2 spsk. olivenolie 1 squash, fintrevet 2 gulerødder, fintrevne ½ hvidkål, fintsnittet Ca. 4 spsk. skyr/fromage frais Ca. 4 spsk. cremefraiche (9 %) 1 tsk. peberrod, fintrevet 2 spsk. sesam, ristet 1 bdt. frisk dild

Sådan gør du:

1. I en morter moses rosmarin, hvidløg, saft og skal af den økologiske citron og olien til en grov masse.

2. Denne smøres overalt på mørbraden som hereftertrækker i ca. ½ time.

3. Bland squash, gulerod og hvidkål i en dressing rørt af skyr/fromage frais, cremefraiche, peberrod, ristet sesam og finthakket dild. Der skal være ‘bid’ i dressingen, og den skal være let cremet.

4. Brun svinemørbraden af på en pande ved høj varme. Herefter kommes den i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. Har du et stegetermometer, skal temperaturen i midten af mørbraden være omkring 65 grader.

5. Kødet hviler under et klæde i ca. 10 min., før du skærer det. Servér med coleslaw og evt. lækkert groft brød.

Den dynamiske duo: Skyr + cremefraiche (9%)

Der er ikke noget som en god, fed dressing, der virkelig kan løfte salaten. Desværre er dressingen kilde til en masse fedende kalorier, der ikke bidrager med andet end smag. I stedet for at udsætte kroppen for den omgang, kombinerer vi en forholdsvis fed cremefraiche med samme mængde skyr. Sidstnævnte ligger i sin konsistens ret tæt op ad den fede cremefraiche, men har samtidig helt andre kvaliteter. Fedtindholdet er fx helt i bund og med til at holde kalorieindholdet ned. Samtidig er der skruet gevaldigt op for proteinerne, hvilket både tilgodeser din mæthed og generelle trivsel. Efter hård træning fungerer proteinerne desuden som byggesten, der kickstarter restitutionen.

Næringsindhold

Energi 642 kcal Protein 45,9 g Kulhydrat 81,2 g – heraf kostfibre 19,1 g Fedt 19,2 g

Beregningen tager afsæt i, at du som mand spiser 1/3 af den samlede ret + to skiver rugbrød. Retten er tilpasset en familie bestående af 2 voksne og 2 børn.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: