Gratin med broccoli, porrer og persillerødder

Gratin med broccoli, porrer og persillerødder.

31. maj 2010 af Martin Kreutzer

Ingredienser til 1 person: 200 g broccoli 100 g porrer 150 g persillerødder 2 dl skummetmælk 15 g hvedemel 5 g olivenolie Salt Peber Muskatnød 1 æggeblomme 2 æggehvider 10 g parmesanost 100 g tomat Evt. med timian Evt. sennep

Tilberedning: Del broccoli i buketter, skær porrer i ringe, og persillerødder i tern, og damp så alle grønsager i 1-2 min. Rør mælk og mel sammen koldt, og bring det herefter langsomt i kog under omrøring.

Tilsæt olie, salt, peber og revet muskat under piskning. Kog i 3 min. under omrøring. Sluk, afkøl nogle minutter, og rør æggeblommen i. Pisk hviderne stive, og fold dem i æggemassen.

Vend med de afdryppede grønsager, kom i et fad foret med bagepapir, og drys med revet ost. Bages ved 180 grader i 35-40 min., lidt afhængigt af hvor meget plads fadet giver gratinen til at hæve.

Serveres rygende varm med skivede tomater, evt. blandet med timian, lidt sennep, salt og peber.

Du får stor slankegevinst med denne ret i forhold til den klassiske!

  • 50 % flere kostfibre

  • 60 % mindre fedt

Næringsindhold pr. portion

Energi: 544 kcal Protein: 38,7 gram Fedt: 17,8 gram Kulhydrat: 66,1 gram Kostfibre: 17,1 gram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: