Hakkebøf med bløde løg og coleslaw

Med et par små ændringer kan en solid hakkebøf med sovs, kartofler og bløde løg omdannes til et sundt, slankende og restitutionsfremmende måltid.

23. september 2010 af Ernæringsekspert Martin Kreutzer

En solid portion hakket oksekød udgør grundstammen i månedens måltid. Det betyder masser af proteiner, og sammen med rettens øvrige ingredienser giver det en perfekt balance og sikrer mæthed for ganske få kalorier.

Rettens sammensætning gør også, at den er nem at justere, så den passer til dig, der ønsker muskelvækst eller konditionsfremgang frem for vægttab. Gør bøffen lidt større, eller smid et par kartofler mere på tallerknen, og måltidet bliver lige i skabet.

Ingredienser til 1 person: 125 g magert hakket oksekød ½ løg skåret i tynde ringe 3 spsk. balsamico 150 g fintsnittet spidskål ½ gulerod, revet 2 spsk. hakkede valnødder 2 spsk. fromage frais ½ tsk. hvidvinseddike 1 dl oksebouillon 2 tsk. hvedemel ½ dl minimælk 1 tsk. oliven- eller rapsolie 3 dråber sovsekulør Salt, peber og lidt sukker 150 g kartofler

Tilberedning: Bland coleslawdressingen af fromage frais, hvidvinseddike, salt, peber og sukker i en skål. Vend gulerod, kål og valnødder i, og stil på køl.

Hæld balsamico på en varm pande, og lad det koge op. Put løget på, og lad det simre ved svag varme i 15 min.

Varm bouillonen til kogepunktet i en kasserolle. Ryst mælk og mel sammen, og pisk det i. Tilsæt olien, og lad sovsen koge i et par minutter. Smag til med salt og peber, og justér farven med kulør. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er møre.

Form oksekødet til en ca. 2 cm tyk hakkebøf, og steg i 8-9 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

Næringsindhold pr. portion

Energi: 578 kcal Protein: 42,8 gram Fedt: 21,0 gram Kulhydrat: 58,3 gram Kostfibre: 17,2 gram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: