Hakkebøf med rødbeder og svampe

Fedtfattig middagsret med masser af smag - og energi!

Ingredienser til 1 person: 150 g rødbeder 50 g kartofler 1 tsk. olie 1 æble ¼ tsk. sennep 1 spsk. æbleeddike 20 g salat 50 g svampe ½ skalotteløg 1 tsk. smør Salt Peber 100 g ærter 125 g magert hakket oksekød

Tilberedning Kog rødbeder i 60 min., smut dem, og skær dem i både. Kogetiden kan forkortes, hvis du først skræller og skærer i både. Kog kartofler, og skær i halve. Vend kartofler og udskårne rødbeder i olie på en varm pande i 30 sekunder.

Skær nu æble i både, og vend dem i. Tilsæt grov sennep og eddike, og anret blandingen på salat.

Steg svampe med hakket løg i smør. Når svampene er klar, drysses med salt og peber, og der slukkes. Blandingen vendes med optøede ærter.

Hakkebøfferne formes og steges på grillpande 6-8 min. på hver side drysset med salt. Server den varme kartoffel og rødbede-salat samt grønærtesvampe til hakkebøffen.

  • Du træner faktisk ikke: Du sparer nemt nogle kalorier ved at mindske forbruget af olie og smør i retten. Vælger du desuden det magrest mulige oksekød, skærer du yderligere kalorier af retten.

  • Du træner hårdt og meget: Du kan roligt løfte kulhydratindtaget ved at spæde retten op med nogle flere kartofler for at sikre dig, at dine depoter bliver fyldt op igen. Mellem 100-150 gram ekstra vil række for de fleste - også efter intensiv træning.

Næringsindhold pr. person

Energi: 541 kcal Protein: 50 g Fedt: 10 g Kulhydrat: 69 g Kostfibre: 15 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: