Hjemmelavet pizza

Pizza med meget fyld og få kalorier.

10. marts 2011 af Helle Brønnum Carlsen

1 person Dej 3 g gær 3/4 (0,75) dl vand 75 g speltmel 1 tsk. olivenolie 1 tsk. salt 15 g hvedemel

Fyld 100 g hakkede flåede tomater 1 fed hvidløg 100 g gulerod 50 g selleri 1 spsk. frisk basilikum 1 spsk. hakket frisk oregano Top med 10 basilikumblade og 25 g frisk mozzarella, 30+

Tilbehør Grøn salat

Tilberedning Rør gæren ud i vand, og lad det stå i 5 min. Kom melet i en skål, og lav en fordybning i midten, og hæld gæren heri sammen med olien og saltet. Rør og ælt, til du har en glat dej (8-10 min.). Lad det hæve 1 time tildækket.

Hak tomaterne i en blender med hvidløg, gulerod og selleri. Rør hakkede krydderurter i.

Rul dejen til 1 stor pizza. Smør tomatsovsen på, og læg skiver af ost og blade af basilikum over. Kom i en forvarmet ovn ved 220 grader højt oppe i ovnen. Bag i ca. 15 min. Spis med grøn salat.

Gevinst

Kun 1/3 af kalorierne 5 x mindre fedt 25 % mere fylde

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: