© Valling.com

Hvidvinsdampede blåmuslinger

Blåmuslinger er spækket med protein og jern. Og så er de særligt gode i samspil med grove grøntsager som i opskriften her.

14. januar 2015 af Hannah Grant.

Hvidvinsdampede blåmuslinger

Til 4 personer: 800 g friske blåmuslinger 1 fennikel 3 gulerødder 2 zittauerløg, fint snittede ½ bdt. frisk dild, skyllet og plukket 2 spsk. olivenolie 1 spsk. smør 1 dl tør hvidvin Salt og peber 6-8 skiver groft brød

Sådan gør du: 1. Skyl, sortér og skrub muslingerne i koldt vand. Hvis muslingen er åben og ikke lukker, når man banker på den, skal den smides ud. Det samme gælder muslinger med ødelagt skal. Skægget hives ud af de resterende levende muslinger.

2. Skræl gulerødderne. Smid yderskrællen ud og lav herefter lange gulerodsbånd med tyndskrælleren. Rens fenniklen og skær den i tynde skiver.

3. Varm olie i en stor, tykbundet gryde og sautér løg, gulerødder og fennikel ved høj varme. Krydr med salt og peber. Tilsæt muslinger, hvidvin og smør og læg låg på. Ryst gryden godt og lad muslingerne dampe i 3-4 minutter, indtil de har åbnet sig. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

4. Pynt med dild og servér muslingerne varme med den lune grøntsagsblanding samt et par skiver grovbrød.

Næringsindhold pr. person: Energi: 595 kcal Protein: 34,1 g Fedt: 16,7 g Kulhydrat: 81,4 g Kostfibre: 9,3 g

Klik her og læs mere om blåmuslinger.

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: