Kalorielet lasagne

Du kan roligt tillade dig en ekstra stor portion.

27. maj 2010 af Helle Brønnum Carlsen

Ingredienser til 1 person: 60 g fuldkornslasagneplader 60 g magert hakket oksekød 1 tsk. olivenolie 1 hvidløg 1/2 løg 75 g courgette 50 g gulerod 50 g aubergine 1 spsk. balsamico 150 gram hakkede flåede tomater 1/4 tsk. tørret knust chili 1 dl frisk basilikum

Sovs: 2 tsk. majsstivelse 1,5 dl letmælk 10 g revet parmesanost Revet muskatnød Salt og peber

Tilbehør: 100 gram grøn salat

Tilberedning: Brun kødet i en stor gryde. Kom rensede hakkede grønsager i gryden, og tilsæt balsamico, tomater og krydderier. Lad det småsimre, evt. med lidt vand, mens du laver sovsen.

Pisk mælk og stivelse sammen i en gryde, og bring det i kog. Det skal koge 1 minut og smages til med krydderier. Osten blandes i.

Forkog lasagnepladerne, og læg dem i lag med kødsovs og hvid sovs. Sæt lasagnen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, til den er brun på overfladen.

Sådan er næringsindholdet i forhold til en almindelig lasagne:

  • 3 gange så mange kostfibre

  • 40 % færre kalorier

  • 66 % mindre fedt

SE OGSÅ: Lasagne - opskrift på det perfekte måltid efter træning

Energi pr. person

Energi: 562 kcal Fedt: 15 gram Protein: 35 gram Kulhydrat: 78 gram Kostfibre: 12 gram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: