Kalvesteak med bagte hvidløg

Hvidløg og kød er et perfekt match. Hvidløget er nemlig godt for fordøjelsen og sørger for, at kalvekødet ligger knap så tungt i maven.

13. juni 2016 af Ernæringsekspert Martin Kreutzer og madskribent Anne Larsen.

Kalvesteak med bagte hvidløg, kartofler og grønne bønner

Ingredienser (1 person): ? 1 kalvesteak (ca. 150 g) ? 150 g grønne bønner ? 1 tsk. tørret timian ? 1 helt hvidløg, 1 skive citron ? 300 g kartofler ? Koldpresset rapsolie, havsalt og friskkværnet sort peber ? Jomfruolivenolie

Sådan gør du: 1. Bag det hele hvidløg i 30 min. ved 180 grader.

2. Skrub kartoflerne, del dem på langs, gnid med rapsolie, og krydr med salt, peber og timian. Bag dem med hvidløget i 20 min. Når hvidløget tages ud, skrues der op til 220 grader i 10 min.

3. Steg bøffen på en meget varm pande til ønsket rødme, og kog bønnerne.

Næringsindhold pr. person: Energi: 588 kcal Protein: 40,2 g Fedt: 21 g Kulhydrat: 64,1 g Kostfibre: 8,9 g

Spis hvidløg og bekæmp disse sygdomme

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: