Sund boller i karry
Sund opskrift på boller i karry med kylling

Boller i karry hører til blandt vores mest populære retter, men det er desværre ikke den sundeste. Men det er der heldigvis råd for.

Kyllingeboller i karry

Sund boller i karry? Ja, boller i karry kan godt være en sund ret - ikke mindst hvis man laver Aktiv Trænings udgave. Og så smager den ovenikøbet godt!

30. marts 2017

Ingredienser til sund boller i karry


4 personer 

Sund boller i karry - fars: 

400-500 g hakket kyllingekød 

50 g hvedemel 

2 æg 

¼ l mælk 

1 finthakket løg 

1 fed presset hvidløg 

Salt og peber 

1 l grøntfond (gerne terning)


Sund boller i karry - Sovs: 

1 tsk. smør 

1 finthakket løg 

1 fed presset hvidløg 

2 gulerødder i tern 

Ca. 4 spsk. stærk karry 

2 dl kokosmælk


Sådan laver du den sunde udgave af boller i karry:

Rør alle ingredienser til farsen sammen. Bring fonden i kog, form kødbollerne, og dump dem i fonden. Kog dem 5-10 minutter, tag dem op, og sæt dem til side.

Smelt smørret i en tykbundet gryde, svits gulerod, løg og hvidløg. Tilsæt karry, og rør godt. Tilsæt fonden fra kødbollerne og kokosmælken, og lad sovsen simre i ca. 10 min. Læg kødbollerne i sovsen, og varm dem godt igennem. Servér med ris.


Derfor er denne opskrift på boller i karry sund

Boller i karry er en klassiker, som kan være risikabel at ændre på. Men det er nødvendigt, hvis den skal passe ind i sunde kostvaner, hvor ikke kun smagen, men også de ernæringsmæssige kvaliteter er i fokus.

Vi har pillet de polerede ris og det fede flæskekød ud og genopfundet retten i en moderne variant. Her træder ingredienser, der henter inspiration fra det thailandske køkken, i karakter og giver retten masser af kant. Forandringerne har vi dels gennemført for at løfte smagen, men mest af alt fordi retten i sin traditionelle form indeholder alt for meget stivelse, savner grønsager og mætter forholdsvis dårligt.

Konsekvenserne er ikke kun, at du risikerer at blive fed, men også at du slider på kredsløbet. I yderste instans står både sukkersyge og hjerte-kar-sygdomme og banker på døren. Den risiko elimineres, når du som i denne opskrift løfter mængden af grønsager, så kroppen får spandevis af immunforsvarsstyrkende antioxidanter, dog sammen med en portion mættende kostfibre.

Ved at trykke mængden af ris helt i bund giver vi plads til noget mere protein og sundt fedt. Det gavner mætheden, men også blodsukkeret, der ikke sendes på de energirøvende op- og nedture, som store mængder ris fremprovokerer.

Næringsindhold pr. portion

Energi 737 kcal Protein 49,9 g Kulhydrat 62,5 g Kostfibre 5,1 g Fedt 33,2 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: