Kyllingebryst med mascarponecreme

Efter træningen hungrer musklerne efter næringsstoffer. Det behov tilgodeser denne opskrift bedre end nogen andre.

14. juni 2012 af Martin Kreutzer

Ingredienser - 4 personer 4 kyllingebryster 1 spsk. olivenolie 1 presset fed hvidløg 1 finthakket løg 8 friske tomater skåret i grove tern 1 bdt. frisk basilikum 2 spsk. mascarpone Salt Peber Ca. 250 g perlespelt

Tilberedning Tænd ovnen på 200 grader. Dryp lidt olie over kyllingebrysterne, og sæt dem i et ildfast fad i ovnen i ca. 20 min.

Varm imens den resterende olie op i en gryde, og sautér hvidløg og løg, til de er gyldne – i ca. 2-3 min.

Tilsæt tomaterne, mascarpone og basilikum, og lad retten simre sig tykkere i ca. 15 min.

Kog imens speltkernerne som anvist på pakken. Undgå at koge dem ud. De må gerne bevare lidt bid.

Til sidst tages kyllingen ud af ovnen og serveres med tomatsovsen over sig. Pynt med basilikumblade og med perlebyg ved siden af.

Om kyllingebryst med mascarponecreme

Så snart træningen er forbi, gælder det om at hælde restitutionsfremmende næringsstoffer indenbords. Det er en spilleregel, som eliteatleter har fulgt i mange år, og som sætter fut i restitutionen.

Uanset om du har løbet, cyklet eller styrketrænet, har træningen skabt mikroskopiske skader i dine muskler. For at disse kan blive repareret, er du nødt til at spise proteiner efter træningen, og helst inden der er gået en halv time. Har træningsmenuen lydt på en god times tid i løbeskoene eller et par timer i cykelsadlen, er det samtidig vigtigt, at proteinerne ledsages af en solid portion kulhydrater.

Gennemsnitsmanden har brug for 50-60 gram kulhydrat og 25-30 gram protein lige efter træning. Vores måltid dækker rigeligt begge dele, og det er så hurtigt tilberedt, at du realistisk set kan nå at sætte dig til bords inden for en halv time. Bare sæt spelten i kog, inden du smutter under bruseren.

Næringsindhold pr. portion

Energi 615 kcal Protein 44,2 g Kulhydrat 79,2 g Kostfibre 10,1 g Fedt 15,5 g

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: