Laks hollandaise

Mættende og sundt med dampede grønsager.

Ingredienser til 1 person: 150 g laksefilet eller -steak ½ dl skummetmælk 1 tsk. hvedemel ½ æggeblomme 1 tsk. citronsaft og evt. lidt revet skal (usprøjtet) 2 tsk. fi nthakket skalotteløg Salt og peber 5 g smeltet smør 500 g blandede groftskårne grønsager (gulerod, selleri, courgette) ½ dl hakket persille 15 g lakserogn

Sådan gør du: Rens og snit alle grønsager i tern på størrelse med store spilleterninger. Damp dem i 2-3 minutter, så de stadig har bid.

Rør mælk sammen med mel, og kog det sammen i 3 minutter under omrøring. Pisk æggeblomme, citronsaft, skalotteløg, salt, peber og smeltet smør i, og smag til med mere citron. Vend de dampede grønsager i saucen, og hold den lun.

Steg fisken på en grillpande i cirka 3 minutter på hver side. Vend så hakket persille og lakserogn i grønsagerne. Server med citron.

Stor slankegevinst ved denne ret i forhold til den klassiske:

  • 75 % mindre fedt

  • Halvt så mange kalorier

  • 2,5 gange flere kostfibre

Næringsindhold pr. portion

Energi: 524 kcal Protein: 41 gram Fedt: 24 gram Kulhydrat: 42 gram Kostfibre: 13 gram

Læs også

Måske er du interesseret i ...

Vi anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: